Ugali (Maïspap met groentesoep)

ruim 500 ml water
500 g maïsmeel

Groentesoep
50 g boter
1 kg runderbaklappen, in kleine stukjes gesneden
2 eetlepels maïsmeel
1 middelgrote ui, fijngehakt
½ theelepel citroensap
Zout
½ theelepel chilipoeder
2 rijpe vleestomaten, fijngehakt
500 g witte of groene kool, geschaafd

Breng het water aan de kook en voeg het maïsmeel al roerend toe. Blijf roeren tot er een dikke pap ontstaat. Neem de pan van de warmtebron en blijf kloppen met een houten lepel tot de pap een satijnachtige glans heeft. Dien op bij deze groentesoep.

Verhit de boter in een grote steelpan en bak de stukjes vlees rondom licht goudbruin. Roer het maïsmeel erdoor en laat dit 1 minuut meebakken. Roer de ui, het citroensap, wat zout, het chilipoeder en de tomaten erdoor en laat het geheel nog 3 minuten doorbakken. Spoel intussen de geschaafde kool af en voeg deze samen met 300 ml water aan het vleesmengsel toe. Breng de soep aan de kook en laat hem circa 20 minuten zachtjes doorkoken. Dien direct op met de Ugali.

6 personen
Land: Kenia
Gerechtsoort: Hoofdgerecht

Facebook